KOMPELKOPPEN - Expo wordt verlengd tot en met 28 januari

Vanfleteren beeldhouwt zijn onderwerp met intense contrasten en subtiele grijswaarden. Hij duikt in de diepte op zoek naar licht in de blikken van de oud-mijnwerkers. De grote expo KOMPELKOPPEN is een visueel document van indringende portretten van arbeiders die uit het duister gelicht worden. Naast portretten van karaktervolle koppen, diverse nationaliteiten, groepsfoto’s, stillevens is er ook een hedendaagse en abstracte filmprojectie te zien, gemaakt samen met zijn artistieke broeder Stef Van Alsenoy. Van Alsenoy betovert ook de expo met authentieke geluidsfragmenten tot een unheimliche soundscape. Kortom, een unieke ervaring voor alle leeftijden als eerbetoon aan een vergane Belgische industrie en haar arbeiders.

Al de werken worden gepresenteerd in een grote ‘black box’ in de magistrale compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek [Marktplein 5, 3550 Heusden-Zolder]. Te beleven vanaf dinsdag 1 november tot en met 28 januari.  Je kan de expo bezoeken in de voormiddag [9u30-12u30] of namiddag [13u30-16u30]. Tickets kosten 10 euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen   gratis binnen. Met lidkaart Vriendenkring KS, MUZE-vriendenpas, leraren- of studentenkaart betaal je 5 euro.

Groepsbezoek is ook mogelijk

ticketshop


Met steun van ECRU Cultuur & Erfgoed, Vlaamse Gemeenschap, Vriendenkring KS, VZW Het Vervolg, Provincie Limburg, Showtex, Face & CVO De Verdieping. Dank aan alle mijnwerkers die zich hebben kandidaat gesteld voor deze expo en aan de Limburgse mijnmusea voor de attributen en promotionele steun.

www.stephanvanfleteren.com / www.stefvanalsenoy.com