MijnMarkt

Vier speciale edities van ‘MijnMarkt’

Eventjes voorstellen: de MijnMarkt in Heusden-Zolder! Zeg maar gerust ‘de grootste multiculturele markt van Limburg’ met alles wat daarbij hoort zoals een ruim exotisch aanbod, ouderwetse gezelligheid en scherpe prijzen. “Nu schakelen we nog een tandje hoger”, vertelt schepen van Economie Isabelle Thielemans, “want met 4 speciale MijnMarktedities komt er extra beleving op het Marktplein.”

Niet dat er bij de ‘gewone’ MijnMarkten niets te beleven valt. “Het is en blijft een echte succesformule. Met MijnMarkt brengen we dat heel bijzondere mijnverleden van Heusden-Zolder en de unieke locatie op de markt, want dat is het, samen.”

De MijnMarkt is er elke tweede en vierde woensdag van de maand en nu dus komt er op vier van die woensdagen een speciale thema-MijnMarkt. De eerste speciale editie is al deze week op woensdag 22 juni voorzien. “De zomervakantie komt nu wel heel dichtbij en de schoolkinderen staan al te trappelen van ongeduld. Onze eerste ‘speciale editie’ van de MijnMarkt speelt daar dan ook mooi op in.”

“Gevraagd: heel veel energie om de zomervakantie-editie af te trappen. Jonge en iets minder jonge kinderen mogen hun schoenen aan de kant gooien op het marktplein en zich eens helemaal en stevig uitleven in en op de springkastelen.”

Verder staan er op woensdagen 13 juli, 14 september en 26 oktober nog mooie thema-MijnMarkten ingepland: “In juli gaan we de zomertoer op met cocktails en mocktails, strandstoelen en lounge muziek. De editie van september gaat over 30 jaar mijnsluiting en in oktober komt Hodja langs met boeiende verhalen en vooral veel snoep.” Nu al noteren dus!

Thema’s Vier op een rij:

  • Woensdag 22 juni: Spring richting Zomervakantie!
  • Woensdag 13 juli: Lazy Summer Beach Edition
  • Woensdag 14 september: dertig jaar Mijnsluiting
  • Woensdag 26 oktober: Hodja komt langs

Je bent elke 2de en 4de woensdag van de maand welkom op het Marktplein, telkens tussen 12 en 17 uur. MijnMarkt is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of je parkeert er je auto of fiets zonder probleem. Parkeren is bovendien gratis op de Brancardiersparking, het Schachtplein en de Koolmijnlaan.

Stratenplan